Twee wegracers raken auto en rijbewijs kwijt

maandag 3 november 2014

Heerenveen - De politie heeft zaterdagavond twee automobilisten van 18 en 19 jaar uit Heerenveen aangehouden na zeer gevaarlijk rijgedrag. Een surveillerende motoragent zag de twee bestuurders tegen elkaar racen op de Burgemeester Falkenaweg. Daarbij werden door de mannen diverse verkeersovertredingen begaan. Ze brachten niet alleen zichzelf in gevaar, maar ook andere weggebruikers. Reden genoeg om het duo aan te houden, het rijbewijs in te vorderen en de auto?s in beslag te nemen.

De twee bestuurders vielen op omdat ze met hoge snelheid redenen elkaar inhaalden. Daarbij werd geen gebruik gemaakt van de richtingaanwijzer.En van hen passeerde een vluchtheuvel aan de verkeerde kant. Het was al snelduidelijk dat de twee voertuigen tegen elkaar aan het racen waren. De motoragentconstateerde tijdens de achtervolging een gemiddelde snelheid van 120 kilometerper uur. In de bebouwde kom is een snelheid van 50 kilometer per uur toegestaan.Op de Marktweg kregen beide bestuurders een stopteken. Ze werden aangehoudenvanwege zeer gevaarlijk rijgedrag en de overschrijding van de toegestanesnelheid met meer dan 70 kilometer per uur. Van de mannen werd het rijbewijsingevorderd en ook de auto?s werden in beslag genomen. Tegen de twee werdproces-verbaal opgemaakt. ?s Nachts mochten de Heerenveners het politiebureauweer verlaten.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Heerenveen | 112 alarmeringen Heerenveen | Goedkoop Tanken in Heerenveen | Supermarkten in Heerenveen | Weerbericht Heerenveen