Verdachte inbraak café aangehouden dankzij alerte buurtbewoner

maandag 16 januari 2017

Wolvega - De politie heeft zondagnacht een 26-jarige man uit de Duitse plaats Krefeld aangehouden na een inbraak in een café aan de Heerenveenseweg.

Rond twee uur hoorde een buurtbewoner geluiden bij het inmiddels gesloten café. Hij ging kijken en zag dat de deur werd opengebroken. Daarna zag hij enkele personen weglopen. Hij belde de politie en ging samen met een kennis achter de daders aan. Even daarop zagen ze een auto rijden met een van de daders er in. Achter deze auto reed een politieauto. Ze waarschuwden de agenten dat in die auto een van de daders van de inbraak zat. Agenten konden de auto een stopteken geven en de inzittende, de man uit Duitsland, aanhouden. Hij is ingesloten. Een onderzoek naar de andere dader of daders is nog gaande.

Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen. 

Iemand is niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden al strafbaar zijn. Het Openbaar Ministerie heeft al meerdere personen voor de rechter gebracht omdat zij voorbereidende handelingen voor inbraak pleegden. Zij kunnen gevangenisstraffen en hoge boetes krijgen.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Heerenveen | 112 alarmeringen Heerenveen | Goedkoop Tanken in Heerenveen | Supermarkten in Heerenveen | Weerbericht Heerenveen