Voorkom fietsendiefstal

dinsdag 13 januari 2015

Heerenveen - Een fiets is helaas snel gestolen. Zo ook in Heerenveen. De meeste fietsen worden weggehaald in het centrum en bij de stations, maar ook worden er steeds vaker fietsen uit schuurtjes en bergingen gestolen.

Een fietsendief is meestal een gelegenheidsdief; hij grijpt zijnkans als hij die ziet. Dat betekent dat het de moeite waard is om het defietsendief lastig te maken. Het afgelopen jaar zijn er in Heerenveen circa 230fietsen gestolen. Voor politie en partners reden om hier op te investeren. Helptu ook mee?

Gezamenlijke aanpak

In Heerenveen zijn de stallingen bij de stations de plaatsenwaar regelmatig fietsen worden gestolen. De politie is bezig, samen met partnerszoals de gemeente Heerenveen, Arriva, de Nederlandse Spoorwegen, lokalefietsenhandelaren en omwonenden, het aantal fietsendiefstallen te beperken. Zoworden gegevens van fietsen uitgebreid genoteerd bij de fietsenhandelaren, dezegegevens zijn nodig bij het doen van aangifte en vergroten de kans opterugvinden van de gestolen fiets. De politie voert tevens gerichte controlesuit op fietsendiefstal.

Melding doen

Ziet u iets verdachts? Twijfel niet, maak melding bij depolitie. Op deze manier wordt de heterdaadkracht enorm vergroot.

Tips

Voorkom heling

Koopt u een fiets? Ga na of deze niet gestolen is. Dit kan viade website stopheling.nl. Twijfelt u over de herkomst van een fiets? Neemcontact op met de politie.

Doe altijd aangifte van diefstal

Aangifte doen is belangrijk. Als de gegevens van uw gestolen fiets nietbekend zijn bij de politie, kan uw fiets ook niet opgespoord worden. Ook depolitie heeft uw aangifte nodig, want alleen dan kan de politie een onderzoekstarten. Aangifte doen kan overigens ook online, viawww.politie.nl/aangifte.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Heerenveen | 112 alarmeringen Heerenveen | Goedkoop Tanken in Heerenveen | Supermarkten in Heerenveen | Weerbericht Heerenveen