720 kilo qat in loods

dinsdag 7 januari 2014

Heerenveen/Oude Schoot - In een loods aan de Industrieweg in Heerenveen werd maandagmorgen 720 kilo qat aangetroffen. Twee jongemannen van 18 en 20 jaar, beiden uit Wolvega, zijn in Oudeschoot op heterdaad aangehouden voor drugsbezit- en handel.

Agenten zagen dat enkele mannen bezig waren bij de loods. Bijhet zien van de politie keerden de mannen hun rugnaar de agenten enreageerdenschichtig en geschrokken. Toen de agenten poolshoogte namen, gingen beide mannener als een speer vandoor.

En van de verdachten werd vrijwel direct herkend door eenagent. Korte tijd later wisten de agenten beide verdachten op de Edisonlaan ende Kolfbaan in Oudeschoot te traceren en in te rekenen. Beiden werden voor naderverhoor in een cel ingesloten.

Zoeking

In en bij de loods werd vervolgens 720 kilo qat gevonden. Ookwerd een gestolen brommer in beslag genomen. Inde woning van de verdachten eenhuiszoeking verricht. De politie namtelefoons en administratie in beslag.

Afpakken

Misdaad mag niet lonen! Daarom doen de politie en het OpenbaarMinisterie (OM)er alles aan om crimineel vermogen af te pakken. Doorwaardevolle spullen, zoals de personenauto in deze zaak, af te pakken, wordtduidelijk gemaakt dat misdaad niet mag lonen. De politie en het OM werken nauwsamen om drugsdealers te raken op een plek die pijn doet: in de portemonnee.Door deze aanpak hebben verdachten geen profijt van hun daden en wordt duidelijkgemaakt dat misdaad niet loont.

Straatwaarde

De politie schat de straatwaarde van de aangetroffen qat op 40tot 45.000 euro. Sinds 1 januari 2013 is qat strafbaar gesteld als softdrugs inde Opiumwet. Deze drugs worden voornamelijk door bepaalde bevolkingsgroepengebruikt door er op te kauwen. Qat heeft geeft een energiek gevoel en zorgtervoor dat gebruikers alerter en meer opgewonden reageren.

Voorgeleiding

Het onderzoek is nog in volle gang. Beide verdachten wordenkomende donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie sluit meeraanhoudingen in deze zaak niet uit.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Heerenveen | 112 alarmeringen Heerenveen | Goedkoop Tanken in Heerenveen | Supermarkten in Heerenveen | Weerbericht Heerenveen