Getuigen gezocht van brutale diefstal

vrijdag 11 oktober 2013

Wolvega - De politie zoekt getuigen in verband met de brutale diefstal van een portemonnee. Een 72-jarige man werd hiervan het slachtoffer.

Op donderdag 3 oktober rond 11.30 uur werd een 72-jarige inwoner van Wolvegaop de Sportlaan in een buitenlandse taal aangesproken door een voor hemonbekende man die een euromunt in zijn hand had. Uit de bewegingen die de manmaakte, leidde de 72-jarige af dat hij de munt wilde wisselen. De Wolvegaasterpakte zijn portemonnee, maar op het moment dat hij deze opende, probeerde deonbekende man hier iets uit te pakken. Het slachtoffer wist dit te voorkomen enstuurde de man weg. De 72-jarige stapte op zijn fiets en reed naar huis.

Thuis opnieuw aangesproken

Op de Pieterslaan hoorde- en zag hij dat een rode auto achter hem reed. Bijthuiskomst stalde het slachtoffer zijn fiets in de schuur. Toen hij buiten kwam,zag hij de onbekende man die eerder een euro wilde wisselen op zijn erf staan.De man had weereen euro in zijn hand om te wisselen. Het slachtoffer haaldeopnieuw zijn portemonnee te voorschijn, maar voordat hij het in de gaten had,greep de onbekende man de portemonnee en ging er vandoor.

Rode Opel Astra

Politieonderzoek wees uit dat de verdachte deel uitmaakte van een groep vanminimaal drie personen die reden in een oud model (fel) rode Opel Astra. Dezeauto was voorzien van sportvelgen in het dak zat een donkergekleurd glazensunroof. Een bewakingscamera maakte opnames van deze auto maar helaas was hetkenteken van de auto niet te lezen. De auto is mogelijk voorzien van eenbuitenlands kenteken.Getuigen gezocht

De politie wil graag in contact komen met mensen die deze auto gezien hebben,of die weten waar deze auto en/of inzittenden nu zijn. Als u iets weet inverband met deze zaak, bel dan met de politie op 0900 8844.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Heerenveen | 112 alarmeringen Heerenveen | Goedkoop Tanken in Heerenveen | Supermarkten in Heerenveen | Weerbericht Heerenveen