Autodief dankzij Burgernet aangehouden

zaterdag 7 september 2013

Wolvega - Vrijdagmiddag is dankzij een alerte deelnemer van Burgernet een 33-jarige inwoner van Wolvega aangehouden op verdenking van de diefstal van een auto.

Eerder die middag was een 73-jarige automobilist uit Heerenveenop bezoek bij familie in de Lijsterstraat in Wolvega. De man had zijn auto nabijde woning geparkeerd. Hij bleef maar een paar minuten weg en had daarom de autoniet afgesloten. Dit bleek echter niet verstandig. Toen de eigenaar naar deparkeerplaats liep, bleek zijn auto daar niet meer te staan. Direct werd via1-1-2 de politie gewaarschuwd. De centralist van de Meldkamer Noord-Nederlandbesloot om een Burgernetactie te starten.

Sporenonderzoek

Samen met zo?n 1000 deelnemers keken agenten uit naar de gestolen auto. Envan de deelnemers zag de gezochte auto staan in de JW Frisostraat in het dorp.Toen agenten daar arriveerden bleek dat een 33-jarige inwoner van Wolvega in debewuste auto zat. Hij werd aangehouden. De auto werdvoor sporenonderzoek inbeslag genomen. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten.

bron: politie.nl | Categorie: diefstal


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Heerenveen | 112 alarmeringen Heerenveen | Goedkoop Tanken in Heerenveen | Supermarkten in Heerenveen | Weerbericht Heerenveen